
Cezayir genellikle iş seyahati olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok seyahat ettikleri ülkeler arasında yer almakta olup bu seyahatler kapsamında da genellikle ilk defa vize alacak olan kişiler Cezayir vizesi nasıl alınır? Sorusu hakkında tarafımıza sıkça soru sormaktadırlar.
Nasıl Gidilir Vize olarak müşterilerimize sağlamış olduğumuz danışmanlık hizmeti kapsamında vize danışmanlığı alarak Cezayir vizesi hakkında tüm merak ettiklerinizi öğrenebilir ve aynı zamanda bu süreci vize temsilcilerimiz ile birlikte yürüterek vizenizin olumlu şekilde onaylanması ve bu süreci herhangi bir problem yaşamadan doğru şekilde yürütebilmenizi sağlamaktayız.
Genellikle tarafımıza sıkça iletilen sorular içerisinde Cezayir vize istiyor mu? Sorusu sıkça sorulmakta olup bu soru genellikle bu arada pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından araştırılmaktadır.
Bu noktada borda pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hem uzun süreli hem de kısa süreli seyahatleri için mutlaka Cezayir vizesi alması gerekirken hizmet pasaportu, hususi pasaport ve diplomatik pasaport grubunda yer alan pasaportlara sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise gerçekleştirecekleri kısa süreli seyahatler için yani 90 güne kadar olan Cezayir seyahatleri için vize muafiyet politikasından faydalanmaları mümkündür.
Afrika kıtasının kuzeyinde bulunan Cezayir özellikle birçok ülke topraklarına komşu olması nedeniyle ülkesine gelecek olan diğer ülke vatandaşlarından vize talebinde bulunmakta olup vize talebinde bulunduğu ülkeler içerisinde Türkiye’de yer almaktadır.
Bu nedenle Türkiye’den Cezayir’e seyahat gerçekleştirecek olan tüm vatandaşların bu arada pasaport sahibi olmaları halinde hangi amaçla seyahat edecek olurlarsa olsunlar mutlaka Cezayir vize başvurusu yapmaları ve vizelerini aldıktan sonra seyahatlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
Cezayir Vize Türleri Nelerdir?
Cezayir vize türleri kendi içerisinde 3 ana kategoriye ayrılmakta olup transit seyahatler için alınan vize kategorisi, kısa süreli seyahatler için alınan vize kategorisi ve uzun süreli seyahatler için alınan vize kategorisi olarak ayrılmakta olup bu kategoriler içerisinde A tipi vize transit vize, C tipi vize kısa süreli vize ve D tipi vize ulusal vize olarak adlandırılmaktadır.
Kısa süreli vize kategorilere kişilere 90 güne kadar ülke sınırları içerisinde kalma hakkı tanınmakta olup kişilerin aile ziyareti, ticari, turizm, kısa süreli eğitim gibi nedenlerle gerçekleştirecekleri seyahatler için almaları gereken vize kategorisi olarak belirlenmektedir.
Bu kapsamda ulusal vize kategorisinde yer alan amaçlar ise oturum, uzun süreli eğitim veya uzun süreli çalışma gibi kategoriler olarak karşımıza çıkmakta olup kişilerin 90 gün ve üzeri süreyle ülkede kalması gerektiği durumlarda başvurması gereken vize kategorisi olarak kabul edilmektedir.
Cezayir transit vize ise kişilerin Cezayir üzerinden farklı bir ülkeye geçiş yapacağı durumlarda alması gereken vize kategorisi olarak bilinmekte olup bu vize türü kişiye Cezayir sınırları içerisinde ikamet etme hakkı tanımamakta sadece geçeceği ülkeye planladığı seyahat saatine kadar ülke sınırları içerisinde kalma hakkı tanımaktadır.
Cezayir Vize Başvurusu
Cezayir vize başvurusu noktasında özellikle Cezayir vize başvurusu nasıl yapılır? Cezayir vize başvurusu için gerekli evraklar nelerdir? Veya Cezayir vize randevusu gerekli mi? Gibi sorular vize temsilcilerimize en çok iletilen sorular arasında yer almakta olup sorularınızın detaylı cevaplarına müşteri temsilcilerimiz ile görüşme sağlayarak ulaşabilir aynı zamanda kısmi bilgi edinmek için yazımızın devamını da okuyabilirsiniz.
Kısa süreli seyahatler için gerçekleştirilen vize başvuruları İstanbul Başkonsolosu veya Ankara Büyükelçiliği tarafından kabul edilmemekte olup konsolosluk tarafından akredite verilmiş olan vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu noktada vize başvuru merkezi aracılığıyla yapılan tüm başvurular noktasında son değerlendirme konsolosluğa ait olup konsolosluğun onay vermesi durumunda vize başvurusu sonuçlanmaktadır ve kişiler vizesini alarak ülkeye seyahat edebilmektedirler.
Ancak uzun süreli yani ulusal vize kategorileri içerisinde yer alan kategorilere başvuru yapacak olan kişilerin bu süreçte baş sorularını bizzat İstanbul Başkonsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği üzerinden yapmaları gerekmektedir.
Cezayir vize başvurusu gerçekleştirilecek olan vatandaşların bu noktada dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmakta olup bu hususlar kapsamında özellikle konsolosluğa iletilecek olan evrakların mutlaka online vize başvuru formu içerisinde belirtilmiş olan bilgiler ile birlikte tutarlılık sağlanması ve aynı zamanda eksiksiz ve doğru beyanda olarak teslim edilmiş olması gerekmektedir.
Aynı zamanda istenilen evrakların da talep edilen formata uygun şekilde hazırlanmasına özen gösterilmesi gerekmekte olup bazı evraklar için zaman kısıtlaması bulunduğundan başvurudan kısa bir süre önce bu zaman kısıtlamasına göre evrak talebinde bulunulması gerekmektedir.
Bu noktada özellikle zamanı dolmuş evrakların başvuru sırasında kabul edilmediğini mutlaka bilmek gerekmekte olup evraklar için belirtilen süreç aralığında evrak toplanması gerekmektedir.
Cezayir vize başvuru formu içerisinde özellikle kişilere ait bilgiler, seyahat bilgileri, uçak rezervasyon bilgileri, konaklama bilgileri ve bunları karşılayabileceği maddi durumunu belirten yani ve maddi durumunun yeterli olduğunu kanıtlayan bilgiler yer almaktadır.
Bu noktada süreci doğru şekilde tamamlayan kişilerin başvuruları genellikle 7 ila 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır olup vizelerin teslimi sağlanmaktadır. Ancak eksik evrak beyanında bulunulmuş olması, ek evrak talebinde bulunulması ya da konsolosluklarda meydana gelebilecek yoğunluk durumu göz önünde bulundurularak başvuruların planlanan seyahat tarihinden 20 gün önce gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Cezayir Vize Kategorileri
Cezayir vize kategorileri temelde 90 güne kadar ve 90 gün üstü süreyle gerçekleştirilecek seyahatlere göre ayrılmakta olup seyahat amaçlarına göre de çeşitlilik sağlamaktadır. Başvuru sürecinde mutlaka seyahat amacına uygun vize kategorisinin belirlenmesi gerekmekte olup yanlış kategoride gerçekleştirilen işlemler sonucunda yapılan başvurular vize reddi ile sonuçlanmaktadır. Seyahat amacına uygun olarak tercih edilebilecek Cezayir vize türleri şöyle sıralanabilir;
- Cezayir Kültür Vizesi
- Cezayir Basın Vizesi
- Cezayir Çalışma Vizesi
- Cezayir Ticari Vizesi
- Cezayir Tedavi Vizesi
- Cezayir Turistik Vize
- Cezayir Ziyaret Vizesi
- Cezayir Grup Vizesi
Cezayir Vize Randevusu
Cezayir vize randevusu Cezayir vizesi için başvuru yapan kişiler için zorunlu olmakta ve vize randevuları mutlaka online olarak vize başvuru merkezleri üzerinden gerçekleştirilmelidir. Online vize başvuru formunun yatırılması, evrakların sisteme yüklenmesi ve harç ödemesinin yapılması gibi işlemlerden sonra kişilerin online sistem üzerinden mutlaka vize randevusu almaları gerekmektedir.
Daha sonra randevu gününde ve saatinde bizzat randevu Merkezi’ne başvuru yaparak başvuruların tamamlanması gerekmekte olup konsolosluk üzerinden alınmış vize başvurularında kişilerin randevu gününü ve saatini geçirmeleri halinde yeniden randevu oluşturmaları gerekmektedir.
Cezayir Vize Ücretleri
Cezayir vize ücretleri içerisinde konsolosluğun her yıl belirlemiş olduğu vize harç ücreti ile birlikte başvuru ücreti, danışmanlık hizmeti bedeli, seyahat sağlık sigortası ücreti ve evrakların vize başvuru merkezlerine gönderilerek başvuruların gerçekleştirilmesi durumunda kargolama işlemi için talep edilen ücretler yer almaktadır.
Bu noktada konsolosluk tarafından belirlenmiş olan harç ücretleri dönemsel olarak güncellendiğinden dolayı Nasıl Gidilir Vize olarak vermiş olduğumuz danışmanlık hizmeti kapsamında vize temsilcilerimiz ile görüşme sağlayarak ödemeniz gereken vize harç ücreti hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olabilir ve aynı zamanda başvuru yapacağınız kategori için belirlenmiş olan başvuru ücreti hakkında da bilgi alabilirsiniz.
2025 yılında Cezayir Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olan vize harç ücretleri şöyledir;
- 3 Aylık Özel Ziyaret Çok Girişli 130 EURO
- 3 Aylık Ticari Çok Girişli 130 EURO
- 3 Aylık Kültürel Çok Girişli 130 EURO
- 3 Aylık Çalışma Çok Girişli 130 EURO
- 1 Aylık Kültürel Tek Girişli 70 EURO
- 1 Aylık Ticari Tek Girişli 70 EURO
- 1 Aylık Özel Ziyaret Tek Girişli 70 EURO
- 1 Aylık Fuar Tek Girişli 70 EURO
- 1 Aylık Evraksız Tek Girişli 150 EURO
- 3 Aylık Evraksız Çok Girişli 220 EURO